sobota 22. října 2016

Přiznání a nový začátek-zdravě



Pěkné ráno,
dnes je to zcela taková osobní věc,ale myslím si,že by mi mohlo hodně pomoci,když to tady s Vámi budu sdílet a moct se po čase podívat na výsledky.
Kdo mě zná osobně ví,jak vypadám.
Kdo mě zná například z Instagramu zná mě jen podle obličeje.
Je to tím,že se za sebe opravdu stydím a dlouho jsem s tím odmítala něco dělat.Mám velikou nadváhu a ručička na váze bohužel již 
delší dobu ukazuje hodně nad 100 kg.
Samozřejmě , pokoušela jsem se zhubnout všelijak,
cvičit,ale vždycky jsem se vrátila zpět k jídlu,
které jsem měla ráda.A shozené kg byly rázem zpět.


Píše se mi to docela lehce,je to takové přiznání se 
a uvědomění si toho kam to dospělo.
Měla jsem již v plánu i operaci bandáže žaludku,ale
na poslední chvíli jsem si ji nedávno rozmyslela 
a rozhodla jsem se zkusit to sama,za pomoci výživového
poradce,nového životního stylu a cvičení.
Vím,že to nebude lehká cesta,
tak jako když kila pěkně naskakovaly.
Všechno se to podepsalo i na mém zdraví,
necítím se dobře a nemám se za to ráda a chci to změnit.
Možná si někdo prošel něčím podobným,léta s tím bojoval a nakonec opravdu začal žít jinak a zdravěji,budu moc ráda,
když napíšete komentář,potěší mě to i inspiruje.


Nyní si dávám rok a pak se s Vámi ráda podělím o to,jak se mi to podařilo,čeho jsem dosáhla i s fotkou postavy před a po.
Občas mohu dát i nějaký recept na zdravější vaření,
pokud by měl někdo zájem.
Mějte hezkou neděli a držte mi palce .

Renča


19 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Blani,
      moc děkuju za povzbuzení,vážím si toho jsi hodná.
      Hezký zbytek dne.
      R.

      Vymazat
  2. Vše je prý v hlavě. Když se budeš mít ráda, jde vše lépe. S nadváhou sice nebojuju, ale mám zase jiný boj, který se na zdraví taky projevuje. Přeji Ti ať vše zvládneš, hlavně se měj ráda!! A na zdravé a chutné recepty se těším. Krásnou neděli D.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dani,
      moc děkuju za komentář.
      Je mi jasné,že lidi trápí různé věci a že to není někdy snadné.Ráda sem nějaký recept vložím,
      teď se to bude víc v mém životě točit,tak bude víc příležitostí.
      Tobě samozřejmě přeju,aby se Ti ve Tvém boji dařilo co nejlíp a bylo dobře .
      Měj se moc hezky,přeju klidnou neděli a ze srdce děkuju.
      R.

      Vymazat
  3. Milá Renčo,
    ani nevíš, jak ti rozumím.S váhou bojuji stále, každý den začínám dietou a končím čokoládou.Za poslední 2 roky jsou ztloustla cca 15kg (nevím přesně, protože se nevážím).Jsem ten typ, který celý den hladoví a potom sní všechno. Jediné, co na mě funguje, je snídaně-oběd-večeře, prostě pravidelný režim a kila jdou dolů.Také se nyní nacházím ve fázi, že s tím musím něco udělat, protože se opravdu necítím dobře a jak asi sama víš, ovlivňuje to úplně všechno. Jednou jsem zhubla 20kg a cítila jsem se jak královna! Je to nádhernej pocit, opravdu se ti život změní o tolik k lepšímu, že to stojí za to.Tak si budeme držet palce.Klidně bych ti ještě poradila, nebát se zveřejnit nějakou fotku celé postavy na Instagramu..uvidíš, kolik pozitivních ohlasů to bude mít a ono to taky trochu nakopne a líp se ta dietka drží :-).
    Krásnou neděli
    Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Káťo,
      děkuju Ti moc za tak pěkný komentář.Musím říct,že to mám podobné,mockrát jsem začínala a končila večer tím,že jsem si prostě rohlík nebo kus závinu dala.Měla jsem dřív období,že jsem cvičila,jedla jen opravdu po trochách a pravidelně a tak jak se má a zhubla jsem 40 kg.Když jsem přijela domů skoro mě nemohli poznat.Bylo pěkný pořídit si trika i kalhoty v sehnatelných velikostech,cítila jsem se jak píšeš jako královna.No bohužel jsem u toho nezůstala,nevím čím to je,jestli vztahama s mužskýma,nebo pak nervama s dětma,nebo prostě že jsem takový slaboch a jen si to tak sama obhajuju.Fotku klidně dám,máš pravdu.I Tobě držím palce,i když vypadáš dobře a jsi i sympatická.Jsi hodná,že jsi napsala,jsem moc ráda fakt.
      Pěknou neděli přeju.
      R.

      Vymazat
    2. Renčo,

      teprv nyní si čtu odpověď, já těm blogspotům bohužel moc nerozumím, takže se teprve orientuju. Je nějaký způsob, aby mi chodily oznámení o novém příspěvku automaticky?Nicméně zhubnout 40kg je bomba, škoda, že se to nějak zvrtlo :-).Já mám teď zase rozežrané období, no jo, věčný boj.
      Zdravím tě, Katka

      Vymazat
  4. Myslím, že každý z nás má před sebou i za sebou nějaké boje a myslím, že hodně pomůže, když si to člověk přizná a i sdělí svoji starost, půjde to pak líp. Držím moc palce. A jinak si myslím, že jste krásná ženská. Hezkou neděli. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moje milá slunečnice,
      děkuju za obrovskou podporu těší mě to,že si to málokdo dokáže představit a mám radost,že mě tady nikdo nezavrhnul za to,že se začnu snažit až po 40.
      Měj se moc hezky a přeji příjemný večer.
      Renča

      Vymazat
  5. Reny, jsi krásná ženská a musíš se mít ráda! Jinak si myslím, že je moc dobře, že jsi šla tzv. s kůží na trh. Máš teď takový závazek a určitě to budeš chtít splnit. Je to opravdu v hlavě. Měj se ráda a dělej to, co si přeješ. Chceš zhubnout? Zhubni...Píšu to podle sebe Já kdysi bojovala s kouřením. Nikdo mi nevěřil, že přestanu. Já to rozhlásila všem a čím víc mi nevěřili, tím víc ve mně sílilo sebevědomí, že to dokážu a že jim ukážu. Moc ti držím palce! Zdravě se naštvi a jdi do toho!!!Dělej to co tě baví, tanči, cvič, udělej si z hubnutí zábavu a výsledky se určitě dostaví..moc ti to přeji a posílám ti spoustu energie a síly, aby ses do toho pustila a hlavně vydržela!Mně v hubnutí pomohla krabičková dieta. Jedla jsem pravidelně 5x denně a kila šla dolů.Hlavně se netrap hladem, to nepomůže! Přeji krásné a pohodové dny. Inka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Inko,¨
      moc si vážím Tvého komentáře i jak jsi se tady podělila o něco ze svého života,ze své snahy .Právě,že jsem se asi už na sebe zdravě naštvala a jdu do toho .Zítra ráda vložím recept na vegetariánský koláč,ne nejsem vegetarián i když jsem si poslední dobou posteskla nad budoucností zvířat v situaci,kdy jsem rozbalila kuřecí stehna která jsem chtěla péct rodině.Tak jsem se rozbrečela,že už je nikdo obědvat nechtěl.
      Mám teď opravduu období na 1* :))
      Moc děkuju,hezký večer.
      R

      Vymazat
  6. Reny držím Ti palce!!!!
    A přesně jak píše Inka Fej. a další přede mnou, jsi krásná ženská a není důvod nemít se ráda.
    V hlavě to určitě je, psychika dělá hodně.
    Jíst často a malé porce, hýbat se i u plotny, pustit si nahlas rádio a tančit, místo čokolády (taky jsem hříšník) chroupat cuketu a chce to cvičit.
    S váhou jsem neměla dříve problémy, ale jak jde čas a roky přibývají, mám dolní základnu těžší a na břiše tukové zásoby. Občas si jdu zacvičit, ale to cvičení mi vůbec nepomáhá na tyhle kritické partie. Takže cvičím raději doma podle youtube (třeba tohle mám ráda:https://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8).
    Renatko, nejsi v tom sama, hlásím se s podporou a budu Tě ve snaze -kila dolů- následovat!:)
    Vzhůru do boje!:D
    A

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Ansi,
    děkuju za perfektní komentář,povzbuzující co člověka ještě víc nakopne.
    Jsem moc ráda,že jdeš do toho se mnou a jak říkáš,vzhůru do boje !
    Je to úžasný mít takovou podporu a moc děkuju !!
    Renča

    OdpovědětVymazat
  8. Renco, znam ty pocity, kdy clovek se sebou neni spokojeny. Verim, ze kdyz se to takhle vykrici do eteru, je to o to vetsi motivace. A taky verim, ze to vyjde. Nejdulezitejsi krok je udelat to rozhodnuti a dat se na tu cestu. Ani cesta samotna nekdy nebude snadna, ale prvni vysledky cloveka nakoupnou. Tak drzim pesti!!! M. nordicpassion.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko,
      i Tobě moc děkuju za pozitivní a milý komentář a povzbuzení.
      Pěkný den,za chvíli jdu mrknout k Tobě na blog <3
      R.

      Vymazat
  9. Milá Renato,

    dle Vašeho blogu a insta soudím, že jste energická, tvůrčí a nápaditá žena, takže věřím tomu, že pro co se rozhodnete, to se zdárně rozběhne... Zkuste najít způsob a metodu, která pomůže právě Vám. Určitě to půjde! Srdečně Vás zdravím. Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko,
      děkuju moc za podporu,já budu moc ráda,když se budu moct příští rok pochválit,že jsem udělala pokrok.Zatím se to ale moc nepohnulo.
      Mějte se moc hezky.
      R.

      Vymazat
  10. Nedá mi nepripojit sa. Drzim diéty snat vždy. Keď nedrzim tak zeriem, kilá idú hore, potom sa znovu kontrolujem a idú dole. Jedna kamoska mi povedala, načo sa trápiť, keď potom znovu priberies. Ja som jej odpovedala radšej ustavične jo jo efekt, ako stále priberanie. Ale vieš čo je hlavné pri diéte? MOTIVACIA. Keď mali dcery svadbu tak som bez cvičenia schudla 10-14 kg. Ktoré som samozrejme pribrala nazad. Najradšej mám 90 dnovu diétu, lebo vlastne jem všetko ale nie v jeden deň. Taka delená strava a funguje. Drzim palce, viem že je to tazke, ale ty to určite dokážeš.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkné odpoledne,
      moc děkuju za komentář,potěšil mě.Já to mám podobně,hlídám se a pohybuju,kila jdou dolů,jenže pak jsou třeba nějaké potíže s partnerem nebo něco jiného něco si dám a je to jako kdyby nic předtím nebylo.Moc to chci dokázat,zatím to ještě není úplně jak by mělo být,chvíli jsem i zvažovala přestat jíst maso,mám ráda uzeniny a mám za to na sebe vztek,ale to jsem taky ještě nedokázala nevzít si.Je to těžké,bojuju jak to jde a moc děkuju za podporu.
      Pěkný zbytek dne.
      R.

      Vymazat

Pěkný slunečný týden

Krásné pondělní ráno, sice jsem byla přes týden skoro pořád v práci,ale slunečné počasí mi neskutečně zlepšilo náladu a byla to fak...

Translate