Pěkné sobotní odpoledne,
doufám,že se máte všichni dobře.
Poslední dobou jsem pokaždé při nákupu viděla v prodeji rebarboru
a tak proč si neudělat džem.
Za poslední dny jsem dělala džem švestkový , pomeračový
a jablečný.Musím říct,že zatím chutnal a dělala jsem je po mnoha letech,naposledy snad když děti byly malé a to je opravdu už 20 let :)
Tak na rebarborový džem s mátou a citronem na menší množství
budete potřebovat:
250 g rebarbory
250 g cukru
1/2 šálku vody
1 citron
5 snítek máty ( podle chuti)
Rozdrtíme mátu s cukrem,na droboučko do sjednocení.
Lodyhy rebarbory pokrájíme na drobno na přiměřeně stejné kousky.
Do kastrůlku dáme pokrájenou rebarboru,mátu s cukrem
+ zbytek cukru s vodou,citronovou šťávu.
Přivedeme k varu , vaříme pomaličku.
Necháme vše dusit dokud nezmizí kapalina a marmeláda začne
mít tu správnou konzistenci.
Vaříme zhruba 15 min.
Plníme do čistých a suchých sklenic,otočíme dnem
vzhůru a necháme vychladnout.Poté si můžeme skleničky
schovat do tmy - na zimu :)
No a nebo zbaštit .
Tento recept je na množství asi 2 dcl
marmelády na zkoušku.Pokud budete chtít víc ,zvyšte poměry
surovin podle potřeby.
Je vynikající.
Mějte se krásně.
Renča
Žádné komentáře:
Okomentovat