pondělí 3. září 2018

Bydlení ve staré továrně


Bydlení ve staré továrně

„Asi rok jsme hledali místo, které bychom si mohli renovovat. Když jsme viděli inzerát na tohle místo, s fotografií velkého okna, věděli jsme, že je to ono! Bylo ve strašně špatném stavu, a tak jsme dnem i nocí zvažovali pro a proti. Uvědomovali jsme si rizika, ale zároveň jsme cítili, že je to šance, jaká se naskytne jednou za život."



Jurij a Konstancja si zrenovovali zchátralý byt v činžovním domě a vytvořili si z něj flexibilní a funkční byt, který zcela vyhovuje jejich životnímu stylu. A co je pro tyto dva bytové návrháře nejdůležitější? Dobrá organizace.

Obývací pokoj Konstancje a Jurije je místem, kde tráví nejvíce času. Je tu flexibilní sedací nábytek, sedadlo u okna i houpací síť. Každý si tu může najít potřebné soukromí nebo místo, kde může být společně s ostatními," říká Jurij. „Naše pohovka je na to úplně ideální. V kombinaci s křesílky nabízí spoustu místa na sezení."



„Pokud člověk bydlí v loftu, potřebuje spoustu skříní na ukládání," říká Jurij. Zejména v kuchyni. Skříňky se zásuvkami a police od podlahy až ke stropu využijí maximum prostoru a kuchyně vypadá krásně uklizeně. Kuchyňský ostrůvek naopak funguje "společenský" bod a také místo, kam můžete naskládat věci, které nechcete mít na očích."


Pokud v bytě spolu žijí dva lidé, musí plnit řadu potřeb: nabídnout prostor, kde má každý své soukromí, místo na práci či na hraní. A případně umožnit část bytu pronajmout a získat tak další příjem. „Chytré úložné díly a flexibilní řešení pro spaní, závěsy od stropu, které odstíní světlo a zajistí soukromí, to vše je vybavení pro pohodlné bydlení ve dvou... nebo v deseti," říká Jurij.


Konstancja a Jurij si postavili dva psací stoly vedle sebe a vytvořili si v mezzaninu pracovnu. „Díky vyvýšené poloze máme skvělý výhled," říká Jurij. „Máme ale oba laptop, takže můžeme pracovat kdekoliv v bytě. Je skvělé, že se člověk může volně pohybovat po bytě a nemusí celý den sedět u jednoho stolu."





V mezzaninu je také velká houpací síť, pohodlná postel pro hosty a místo na ukládání. „ „Rádi využíváme každý kout našeho domu různými způsoby," říká Jurij. „Každý večer tak spíme jinde. Každý kout má svoji vlastní vibrace, vlastní atmosféru, kterou si chceme vychutnat."




Žádné komentáře:

Okomentovat

Pěkný slunečný týden

Krásné pondělní ráno, sice jsem byla přes týden skoro pořád v práci,ale slunečné počasí mi neskutečně zlepšilo náladu a byla to fak...

Translate